dinsdag 10 juli 2007

Pompoendessert-Kabak tatlisi


Benodigdheden voor 6 tot 8 personen



  • 1000 gram pompoen

  • 150 gram suiker

  • 150 gram walnoten

  • Een zakje gemalen kokos

Snijd de pompoen in 6 cm lange repen, zo dik als een vinger. Schil ze vervolgens en was deze. doe de stukken in een pan, bestrooi ze met suiker en zet ze een nacht weg. Hierna 3 kwartier laten stoven. Doe de repen in een schaal en zet ze weg op een koele plaats. De walnoten in stukjes hakken en de pompoenen, samen met de kokos, bij het opdienen daarmee garneren. Een echte lekkernij!

1 opmerking:

Turkije Natuurlijk: zei

Garneer het eens met tahin (sesampasta) i.p.v. met kokos en dan de gehakte walnoten er boven op. Heerlijk!
Met ongezoete room (kaymak) is het trouwens ook lekker. Dit zijn de variƫteiten zoals zij hier bij mij in de streek (Turkije) worden gemaakt.